Blås grönt!

Skärmavbild 2015-06-09 kl. 11.25.47

 

Sedan flera år finns ett samarbete mellan Kirunafestivalen och Kiruna kommun med syftet att uppmärksamma och belöna de nyktra unga i åldern 13-17  år som besöker Kirunafestivalen. I år gör vi det igen med kampanjen Blås Grönt!

Blås Grönt…

… går ut på att de mellan 13-17år anmäler sig i Blås Grönt-tältet för att göra en nykterhetskontroll innan hemgång från festivalområdet. Anmälningsuppgifter är mobilnummer till deltagaren och till en förälder/vårdnadshavare. Efter en ”grön” kontroll har deltagare möjlighet att kamma hem en vinst från utlottning på lördag kväll (kan man inte vara på plats meddelas vinnaren via anmälningsuppgifterna).

Blås Grönt tältet har öppet för anmälan från kl. 19.30 och gör kontroller från kl. 20.30 till kl. 01.00 torsdag, kl. 02.00 fredag och kl 23.30 lördag (stänger lite tidigare på grund av lottning). Observera att kontroller kan göras under hela öppettiden men ska ske i samband med hemgång från festivalen!

För dig som är förälder till unga festivalbesökare från annan ort

Antalet unga under 18 år som under 2014 omhändertagits för onykterhet har ökat från några enstaka omhändertagande under 2013. Flera unga från annan ort har omhändertagits och fått tillbringa kväll/natt med Socialförvaltningens personal samt fått hämtas hem av sina föräldrar, som har fått ta sig till Kiruna under kvällen för att ta hand om den unga. I Kiruna är föräldrar ofta själv närvarande på festivalområdet och det är en bra idé att kan träffa sina barn under festivalkvällarna! Vi i Blås Grönt-tältet ser gärna att du som är förälder och finns på festivalområdet kommer förbi för en titt.

Har du frågor om kampanjen Blås Grönt och Kiruna kommuns ungdomsarbete kring festivalen, ta kontakt:

Heidi Kari, Folkhälsostrateg, 0980-70405, heid.kari@kommun.kiruna.se
Annelie Taavola, Ungdomskonsulent, 0980-75577, annelie.taavola@kommun.kiruna.se

Ladda ner

Mer tips till dig som är tonårsförälder i festivalen