Om festivalen

Skandinaviens nordligaste och ljusaste sommarfestival!

Sedan 2000 har Kirunafestivalen lyst upp Norrbotten, Kiruna, gruvan och Kebnemassivet mer än den ständigt glödande midnattssolen.

Kirunafestivalen har etablerat sig som en av de tyngsta festivalarrangörerna i norra Sverige med ett brett utbud av artister som spänner över flera genrer och åldrar, dock inte utan guldkorn som sticker ut ur mängden. Däribland The Hives (2008), Danko Jones (2004), Boney M (2002), Lordi (2006), Teddybears (2011), Kent (2012), Status Quo (20214) för att bara nämna några. En folkfest som får marken att gunga mer än de hårdaste dynamitsalvor från gruvberget. Gammal som ung står sida vid sida och delar varandras leenden i vad som känns som en fest utan slut.

Kirunafestivalen visar det unika med staden med omnejd. Den underbara miljön med redan nämnda gruva, midnattssol och Kebnemassiv som fond. Naturen och det vilda biter en i princip i foten. Det är ett lugn, som i en skogstjärn, men ändå är det något som vibrerar på ytan och bara väntar på att få explodera…

Kirunafestivalen visar också upp det mest värdefulla vi har, festivalbesökarna. Det gås man ur huse där alla möts i en smältdegel av lokalbefolkning, turister, hemvändare och hitresta festivalbesökare, vilket bildar fyra dagar av glada människor, skratt och minnen som består.

Just därför lyser Kirunafestivalen starkare än midnattssolen.

Välkommen till ett minne för livet!