Willy Clay Band

De har gett oss låtar som berör på mer än en nivå. De fångar samtiden och stadens puls. Kärleken till Kiruna, gruvan och fjällen. Det är bandet som stått överlägset flest gånger på Kirunafestivalens scen. Nu återvänder de till 20-årsjubileumet. Willy Clay Band är klara för Kirunafestivalen.

Willy Clay Band är ett av Kirunas mest populära band genom alla tider. Med influenser från grupper som The Band, Litte Feat, Townes Van Zandt och Steve Earle har de skrivit lokal musikhistoria. Deras påverkan och inflytande på Kirunas musik går inte att överdriva.
Willy Clay Bands musik är genomsyrat av en norrbottnisk längtan och varken Mississippideltat, Nashville eller Woodstock kan utvinna. Deras sånger är, och förblir, sammanlänkande med staden Kiruna, bergen, skogarna, älvarna och byarna runt omkring. Deras musik är och förblir sammanlänkad med människorna här, med oss, dig och mig.
Det finns smärta och längtan som inger hopp när WCB förmedlar sin alldeles egen Kiruna Americana. Låten ”Miner” kopplar fångar publiken och håller hela Gruvstaden i ett Järngrepp. Det var på Kirunafestivalen som WCB slog igenom på allvar, året var 2005. I sommar kommer Willy Clay bara att göra en festivalspelning, exklusivt på sin ”egen” festival.
I regel när Willy Clay Band har spelat på Kirunafestivalen så har bandet dragit lika mycket publik framför Cityscenen som några av Sveriges största akter. För många kirunabor har de levererat några av de bästa ögonblicken i festivalens 20-åriga historia. Vi räknar alltså med storpublik och stämning. Återigen välkomna till Kirunafestivalen, Willy Clay Band!

Open in Spotify