Veronica Maggio

Sveriges absolut största artister kommer till Kirunafestivalen. Om två veckor släpper Veronica Maggio den nya singeln ”Kurt Cobain” och den 28 juni inleder hon en omfattande festivalturné på Kirunafestivalens 20års-jubileum.


Veronica har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans, vunnit alla priser som går att vinna (flera gånger om till och med) och nått otroliga kommersiella framgångar med sina fem kritikerrosade album. Hon är utan tvekan en av Sveriges absolut största artister och det är ingen hemlighet att hon är vårt lands livedrottning.
Det blir tredje gången som succéartisten uppträder på Kirunafestivalen. Redan 2008 när hon precis slagit stort hos det svenska folket med sitt andra album Och vinnaren är… lyckades Kirunafestivalen få superstjärnan till festivalen. De kommande åren fortsatte hon att befästa sig som Sveriges ledande popdrottning. Hennes andra spelning på festivalen, 2012, har kommit att bli rankad som en av de bästa i festivalens 20-åriga historia.
Den nya singeln ”Kurt Cobain” släpps den 22 mars och är den första singeln från det kommande albumet som delas upp – med den första halvan innan den stundande sommaren och hela albumet till hösten. Den 28 juni inleder Veronica sin sommarturné i Kiruna.

 

http://veronicamaggio.se