Sven-Ingvars – Lördag kl 20.00 LKAB-scenen

Människor älskar sitt Sven-Ingvars. Det var något vi på Kirunafestivalen blev mer än väl medvetna om så fort vi kunde meddela att denna folkkära grupp var klara till årets upplaga av festivalen.  På lördagen blir det alltså att ta fram dansskorna för Kirunafestivalens besökare när det här legendariska dansbandet bjuder upp.

Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek:

I sommar besöker Sven-Ingvars  Kiruna och Kirunafestivalen för att ge en känslosam konsert och en musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson.

Kort och gott; Länge leve Sven-Ingvars!