Millencolin – Lördag kl 23.00 Cityscenen

Rykterna du har hört är inte kraftigt överdrivna. Det stämmer att det legendariska skatepunkbandet Millencolin kommer till Kirunafestivalen.

Gruppen startade 1992 i Örebro och gav ut sitt första album Tiny Tunes, senare kallat Same Old Tunes, 1994. Till följd av deras världs- och europaturnéer och musikens medverkan i allt från filmer till tv-spel hittar man Millencolin-fans i jordens alla hörn.

Bandets senaste- och åttonde album ”True brew” är det första de släppt på sju år. Lyriskt tacklar albumet moderna sociopolitiska problem på ett sätt som de aldrig gjort förut. Till exempel det växande problemet med nationalistiska och rasistiska partier hemma i Sverige men som även kan hittas nästan varsomhelst i västvärlden.
Det märks att medlemmarna i Millencolin är precis lika tighta som när de startade för 23 år-, åtta album- och ungefär 1500 live-spelningar sedan. Bandet menar att de är formade ur respekt och förståelse för varandra tillsammans med deras passion för rockmusik.
Vi förväntar oss ett publikrekord framför Cityscenen när Millencolin får äran att avsluta hela Kirunafestivalen klockan 23.00 på lördag. See you in the pit!