Lena Philipsson – Fredag kl 20.00 LKAB-scenen

Det här är artisten som inte behöver någon närmare beskrivning. Namnet Lena Philipsson säger egentligen allt. Det svenska folket älskar Lena Philipsson och det gör vi på Kirunafestivalen också. Lena Philipsson åker på omfattande turné sommaren 2018. Och det är ju klart att Kirunafestivalen är ett självklart stopp.

Det har dröjt alldeles för länge sedan Lena var ute på vägarna. 2006 var året då Lena Philipsson senast genomförde en egen sommarturné. Sommaren 2018, tolv år senare, intar hon alltså återigen de stora scenerna runt om i Sverige då hon bland annat besöker olika festivaler varvat med egna kvällar på exempelvis Gröna Lund och Liseberg.

I november förra året genomförde Lena Philipsson sin allra sista föreställning av ”Jag är ingen älskling”. En föreställning där Lena själv stod för manuset och som framfördes i närmare två år, både på fast scen och på turné, hyllades i media och älskades av 120 000 besökare.

Nu är det äntligen dags för Lena Philipsson att bege sig ut på vägarna igen och möta Sverige i sin finaste skrud, nämligen sommaren. Det var tolv år sedan sist så räkna med en kväll fylld av massor av hits från hela Lenas karriär!