Hov1 – Fredag kl 21.00 Cityscenen

Hov1 är den unga succégruppen som det senaste åren skakat om den svenska musikscenen rejält. Nu äntligen kommer de upp till Kiruna för att få Kirunafestivalens publik att dansa lös under midnattssolen.

Hov1, som består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson, har sedan deras debutsingel 2015 lyckats bygga en stor och hängiven fanbase. Under förra året gjorde Hov1 sin första turné Abbey Road Tour som blev en succé med utsålda spelningar över hela landet. Nu ska de bege sig långt norrut till Kirunafestivalen som alltid bokar heta och aktuella artister.

Under det senaste året har Hov1 turnerat flitigt genom Sverige och i maj förra året spelade de på ett utsåld gröna Lund med 17.500 euforiska fans i publiken. På  P3 Guldgalan blev det storslam för Hov1 som kammade hem pris för Årets grupp och vann Guldmicken för bästa liveakt. Succégruppen vann över storfavoriter som Håkan Hellström och Axwell & Ingrosso.

Hov1:s tidigare singlar som Gråzon, Kärleksbrev och Hjärtslag har samtliga sålt platinum och det självbetitlade debutalbumet gick direkt upp nummer ett på Sverigetopplistan och med singeln Pari gick de direkt högst upp på den svenska topplistan och tillsammans har deras låtar streamats över 100 miljoner gånger. Även nya singeln Heartbreak streamas i extrem hög takt.

Kirunapubliken har önskat sitt Hov1 och vi vet att dans , glädje och kärlek  kommer att förgylla det publikhav som väntar Hov1. Nu är det dags för Hov1 att erövra norra Sverige och Kirunafestivalen.