Graveyard – Fredag kl 23.00 Cityscenen

Hårdrocksgiganterna Graveyard tar sin tidsmaskin direkt från 1970-talets Hisingen, stannar och plockar upp influenser längst vägen och kommer  till Kiruna som ett band som är redo att ge Kirunapubliken vad de tål och lite till.

Graveyard har en härlig doft av 1970-tals rock med ett tight gudomlig sound som tar dig med på en tidsresa bakåt i tiden. De har de senaste året har kammat hem otaliga Grammisar, P3 Guld utnämningar och hyllats av musikkritiker som ett av de mest intressanta hårdrocksbanden från Sverige. Graveyard är ett band som återfinns i skivsamlingar världen över och är aktuella med sitt femte studioalbum.

Drygt en månad efter Kirunafestivalen,  lördagen den 21 juli, kliver Guns N’ Roses upp på Ullevis scen inför fullsatta läktare. Nu kan vi berätta att svenska Graveyard agerar support denna kväll. Kirunafestivalen blir alltså en bra uppvärmning både för Graveyard och för Kirunafestivalpubliken.

Och det är live som Graveyard är som allra bäst. Därför får gruppen äran att avsluta fredagen under Kirunafestivalen 2018 klockan 23.00 kliver de upp på City Scenen och det som utlovas är ett ös som Kirunapubliken sent ska glömma – Beware Kiruna!